A víz közelsége semmihez sem fogható hangulatot képes teremteni a kertben, a vízfelület látványa, a víz csobogásának hangja, a vízi élővilág megfigyelése pedig tökéletes kikapcsolódást, felüdülést nyújt felnőtt és gyermek számára egyaránt.

Számtalan formában közel hozhatjuk a természetet vízi architektúrák építésével, legyen az természetes hatású vagy kifejezetten épített jellegű tó, medence, bio dísz- és fürdőtó, vízköpő, csobogó, szökőkút, patak, vízesés… Rendkívül változatos formák és stílusok képzelhetőek el a rusztikustól az ultramodernig, az anyagok választéka és a rendelkezésre álló technika pedig szinte minden igényt kielégítő lehetőséget ad a kerttulajdonosok kezébe egy igazán látványos vízi attrakció létrehozásához, amely mindenképpen a kert egyik legfőbb díszét adja.

Egyes egyszerűbb típusok megépítése házilag is kivitelezhető, de komolyabb vízi létesítmények esetén elengedhetetlen a szakemberek bevonása már a tervezés fázisától kezdve, hiszen a rosszul megtervezett, elhelyezett vagy kivitelezett tavak javításának, átépítésének költségei később igen magasra rúghatnak. Nem beszélve például a szivattyúk és egyéb, elektromos árammal működő berendezések szerelésről – ezt a részt feltétlen bízzuk szakemberre a magunk, gyermekeink és vendégeink biztonsága érdekében.

Saját kezű kivitelezéshez minden szükséges anyag megvásárolható kereskedésünkben: teljeskörű vízgépészet, minden igényt kielégítő fúvóka választék, világítás, tófóliák, dekorációs és kiegészítő elemek.

Csobogók építése

Minőségi csobogók, szökőkutak tervezése, gyártatása és kivitelezése, a megrendelő igényének megfelelően:

  • kőből (süttői mészkő, vöröskő, stb.)
  • fémből (színezett, inox, stb.)
  • modern, vagy természeti környezetbe illeszkedő módon.

Tavak építése

Egyedi kialakítású, a kertbe illeszkedő, természetes hatású tavak tervezése és építése a szükséges gépészeti háttérrel, vízi és vízparti növények beszerzésével és beültetésével, igény szerint halak betelepítésével.

Patakok és vízesések építése

Forrás, szelíden alábukó, vagy éppen magasabbról lezúduló vízesések építése előre kialakított, vagy helyszínen, egyedileg megépített elemekből, patakmeder kialakítása teljes gépészeti háttérrel, növények beültetésével.