Vakondháló

A vakondtúrásoktól mentes kert érdekében a legbiztosabb megoldás a vakond megakadályozása abban, hogy túrásaival tönkretegye a sokszor jelentős költséggel létrehozott gyepszőnyeget, pázsitot.

A vakondűzőként forgalmazott termékek közül egyedüliként, a vakondháló végleges és megbízható megoldást nyújt a vakondok által okozott károk kiküszöbölésére, kertekben, parkokban és sportpályákon egyaránt, azonban preventíven kell alkalmazni. Az erős, műanyag hálót közvetlenül a gyepszőnyeg alá, illetve vetett fű esetén kb. 5 cm földréteg alá kell megfelelő átlapolással kifeszíteni. Különösen ügyelni kell a járdaszélek, kerti műtárgyak, nagyobb növények környékén történő szoros fektetésre.

Elérhető 1 illetve 2 méter széles, 200 méter hosszú tekercsekben.

A termékeket keresse webáruházunkban!

Geotextíliák

Geotextíliákat műanyagokból, illetve természetes, szálas anyagokból (juta, kókuszrost) készítenek, felhasználási céltól, valamint a korhadásnak, lebomlásnak való ellenállási igénytől függően. Szerkezeti tulajdonságaikból adódóan a vizet kitűnően átengedik, ugyanakkor a különböző rétegeket (mint például a talaj és a rá kerülő fenyőkéreg borítás) tökéletesen elválasztják egymástól, de szűrő-, vízelvezető rétegként, valamint a talajerózió mérséklésére, és a gyomosodás visszaszorítása érdekében is használják.

Könnyen méretre vághatóak és igazíthatóak a terep adottságaihoz – így az építőiparon kívül a kertépítésben is egyre gyakrabban alkalmazzuk.

Fűmagos geotextília

Speciális termék az 50g/m2 fűmagkeveréket tartalmazó geotextília, amely alapvetően a rézsűvédelmet szolgálja, de természetesen vízszintes területek füvesítésére is alkalmazható.

Felhasználási területei:

  • rézsűvédelem (45°-os lejtőig)
  • támfalak, gátak füvesítése
  • sportpályák és parkok füvesítése
  • árkok burkolása

A termékeket keresse webáruházunkban!

Tófólia

Tavak, vízesések, patakok, víztározók létesítése során alkalmazott termékek, amelyek legkedvezőbb tulajdonsága, hogy változatos, egyedi formájú medrek kialakítását teszik lehetővé az előre gyártott medencékhez képest.

Alapvetően két anyagból készülnek: EPDM gumi, illetve PVC műanyag. Mindegyik UV-stabilizált és fagyálló, amelyek jól terülnek, és nem tartalmaznak a tó élővilágára nézve káros anyagokat. A méretre vágásuk egyszerű, az egyes részeket speciális ragasztóval, illetve ragasztószalaggal lehet rögzíteni egymáshoz.

Általánosságban megállapítható, hogy a vastagabb fóliák ellenállóbbak a különféle, őket érő hatásoknak és sérüléseknek (pl. növények gyökerei, taposás, vagy a kutya körmei okozta karcolás). Ezen nem érdemes spórolni, egy tó hosszú évekre létesül, a nem megfelelő anyagválasztásból adódó esetleges későbbi javítása viszont súlyos összegbe kerül – nem beszélve az újraépítéssel, javítással velejáró munkák okozta felfordulásról.

Felhasználási céltól függően a műanyag fólia is jó választás lehet, de összességében a gumi tófólia alkalmazását javasoljuk, az árán kívül szinte minden egyéb téren legalább olyan jó, vagy kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik. A vastagság és az anyag kiválasztásához kérje szaktanácsunkat.

A tavak peremének díszítésére kőzúzalékkal szórt, speciális fólia is kapható.

A termékeket keresse webáruházunkban!

Ecolat szegély

Az ECOLAT szegély segítségével tökéletesen vízszintes tóperemet, és időt állóan stabil elválasztó szegélyeket lehet képezni (például a pázsit és a járda melletti kavicságy között).

Az ECOLAT szegélyek újrahasznosítható (PE) műanyagból készülnek és korlátlan élettartamúak. A szegély 14 cm vagy 20 cm magasságban és 7 mm falvastagsággal készül. Szállítása 25 m hosszú tekercsben történik, ami egyben azt is mutatja, hogy megfelelően hajlítható és tökéletesen alkalmas bármilyen vonalvezetésű perem stabil kialakítására.

Alkalmazása:

Az ECOLAT szegélyt az előzetesen levert tartócölöpökhöz kell csavarozni. A 60 cm-es cölöpöket teljesen le kell verni a talajba, amennyire csak lehetséges. A szegélyt ezt követően kell felerősíteni (csavarozni) a cölöpökhöz úgy, hogy teljesen vízszintesen helyezkedjen el. Az esetlegesen felül „kilógó” fölösleges cölöpdarabot le kell fűrészelni.