Az általunk kínált technológia előnye, hogy durva tereprendezés után, vagy már meglévő fűfelületeken egyszerűen, jó minőségben készít magágyat, akár egy menetben füvesít. Nagyon jól használható cserje- virágágyak kialakításához is, azonnal ültethető felületet kapunk.

Nagyobb területek első, vagy újrafüvesítéséhez kifejlesztett, a jelenleg rendelkezésre álló egyik legmodernebb technológia, amely lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és rövid idő alatt minőségi talajelőkészítést és fűmagvetést végezhessünk. Az erőgép mögé kapcsolt Dairon egy menetben biztosítja a talajelőkészítés, simítás, fűmagvetés és hengerezés munkaműveleteit.

A terület teljes gyomirtás vagy tereprendezés után közvetlenül megmunkálható 1–3 menetben  (a talaj minőségétől függően). Az átmunkálás 10–15 cm mélységben átdolgozott, simított, fűmaggal bevetett és bordás-hengerezett felületet ad. (A szintek kialakítása előzetesen  szükséges, tereprendezést nem végez!)

Költséghatékony, mert a régi gyepet nem kell eltávolítani – ezáltal jelentős pénzt és időt takarít meg (szükségtelen a terület többszöri átrotálása, gereblyézése az elhalt növényi maradványok eltávolításához, és nem szükséges a terület felső 8–10 centiméterének eltávolítása sem a meglévő növényzettel, új föld szállíttatása, terítése – az újrafüvesítés során leggyakrabban alkalmazott, költséges megoldások). Az esetek 90–95%-ában a talaj megfelelő a füvesítéshez, kár lenne pusztán a megfelelő technológia hiányában újra cserélni.

Működése egy fordított talajmaróra hasonlít, előnye, hogy a kavicsokat, növényi maradványokat a magágy aljára dolgozza. Aki már próbált felrotálni és kigereblyézni ősgyepet tudja, hogy ez milyen időt rabló s a tökéletes eredmény ritka.

A munkaeszköz 90 cm széles s a hordozó traktor sem sokkal szélesebb, így alkalmas a kisebb területeken történő munkavégzésre is.

Gyors, mert a talaj szerkezetétől, nedvességtartalmától, a terület osztottságától függően akár óránként 300 – 400 m2 is bemunkálható tökéletes minőségben. Ezt követően már csak öntözni kell. A talaj esetleges további tömörítését a kelést követő hengerezéssel lehet biztosítani.

A traktor és a munkagép (Dairon) kompakt, jól szállítható egységet képez, akár nagyobb távolságokra is.

Vállalási irányáraink:

Munkafolyamat/terület <1000 m2 vagy osztott terület 1000-2000 m2 2000 m2 <, egybe sík terület Megjegyzés
Talajelőkészítés (feltörés)  (/m2)       150 Ft       130 Ft       100 Ft 1x talajmarás
Magágyelőkészítés (/m2)       210 Ft       180 Ft       140 Ft 1x talajmarás+ magágy gréderezve
Gépi füvesítés  (/m2)       410 Ft       340 Ft       270 Ft 40 g/m2 fűmaggal, str. műtrágyával
Kézi füvesítés (/m2)  680 Ft 40 g/m2  fűmaggal, str. műtrágyával
Kiszállás (15 km felett, /km)       100 Ft