Kínálatunkban a hagyományos, NPK műtrágya mellett professzionális műtrágya márkák találhatóak.

Scotts

A Scotts szabályozott tápanyag-leadású és lassú feltáródású műtrágyáinak előnyeit nemcsak a termesztő kertészek, hanem a kertépítők és fenntartók is élvezhetik. A Scotts Díszpark műtrágya család tagjai között a kert minden növényére találhatunk megfelelőt. Különlegességük, hogy hosszabb hatástartammal rendelkeznek, így az ápolás lényegesen kevesebb munka- és időráfordítással jár. Ennek azért van igazán jelentősége, mert az intenzív díszkertek rendszeres öntözés nélkül szinte elképzelhetetlenek. Az öntöző- vagy esővíz kimossa a gyökérzóna könnyen mozgó tápanyagait, főként a fű számára fontos nitrogént. Hosszú hatástartamú műtrágya nélkül igen gyorsan újra műtrágyáznunk kellene.

A lassított tápanyag-leadású műtrágyák speciális összetételének köszönhetően a feltáródás több lépcsőben megy végbe. A speciális burkolat megakadályozza, hogy a tápanyagok azonnal feltáródjanak, ehelyett – minden egyéb beavatkozás nélkül – akár több hónapon át egyenletesen táplálják a növényeket, ezért a gyep dús és folyamatosan zöld marad.

A SCOTTS burkolt műtrágyák előnyei a hagyományos műtrágyákkal szemben:

Kényelmes

Egyenletes szemcseméret, könnyű, egyenletes kiszórási lehetőség. Nem porolódik, könnyen önthető. A kis (12-15 kg) zsákméretnek köszönhetően könnyen kezelhető. Időjárásálló műanyag zsák!

Biztonságos

A burkolt típusoknál a talajhőmérséklet emelkedésével, a fű tápanyagigényének megfelelő ütemben, egyenletesen táródnak fel a hatóanyagok, így kisebb a perzselésveszély.

Környezetkímélő

Kismértékű tápanyag (nitrogén-) kimosódás. Amit kiszórt, az ott hasznosul, ahol kell! Kísérletek bizonyítják a lényegesen kevesebb nitrogén-felhasználást, így a környezet nitrogénterhelése is csökken.

Hatékony

Minden szükséges tápelemet tartalmaz, így nemcsak a levélfelületet növeli, hanem a gyökérzetet is erősíti, segíti a bokrosodást. Erősebb, élénkebb színű gyepfelületet eredményez.

Költségkímélő

Általában 1-2 kezeléssel egész évre megoldott a tápanyagpótlás. Harmonikus növekedést (gyökér és lomb) eredményez, a fű gyökérzete mélyebbre hatol, így a vízigény csökken. A lomb nem nyúlik meg, így kevesebbszer kell nyírni a gyepet.

Sokoldalú

A kert minden zugában használható típusok (gyep, virágágyás, cserjefolt).

Rugalmas

A széles kínálatban rendelkezésre álló gyepműtrágyák az igényeknek és az anyagi lehetőségeknek megfelelően rugalmasan tervezhető tápanyag-utánpótlási programot tesznek lehetővé.

A termékcsalád külön említést érdemlő tagja a Gyomirtós műtrágya, amely a fű számára szükséges tápanyagokon kívül dikamba hatóanyagot tartalmaz, ezáltal hatékonyan irtja a pázsitban megjelenő leggyakoribb kétszikű gyomokat (pongyolapitypang, útifű, kúszó boglárka, lóhere, százszorszép, stb…)

DYRA

Kifejezetten gyepápolásra kifejlesztett műtrágya család profi kert- és parképítőknek, sportpálya fenntartóknak. A termékek összeállításánál fontos kritérium a megbízható és hosszú hatástartam, apró szemcsenagyság, a gyep fejlettségi állapotának, igényének és az időjárási körülményeknek megfelelő összetétel. Az említett feltételeket maradéktalanul teljesíti a rendkívül tiszta és kiváló minőségű alapanyagokból összeállított DYRA gyeptrágya család.

A kiváló minőség mellett a költségtakarékosság is fontos szempont. Az igazi profi nem tűr kompromisszumot a minőségben, de nem ragaszkodik a drága, elegáns csomagoláshoz. A költségtakarékosság a DYRA termékeknél csak a termékek csomagolásánál jelenik meg. Egyszerű polietilén zsákokban kerülnek forgalomba, a magyar nyelvű címkén minden fontos információ megtalálható.

Legkisebb szemcseméret, mellyel burkolt műtrágya előállítható az egyenletes kiszórás és hatás érdekében. A burkolatok a legújabb technológiával készülnek. Biztonságos és hatékony a kijuttatás, túladagolás esetén sem égeti ki a növényt, az apró szemcsék azonnal a fűszálak tövébe esnek, így a fűnyíró sem szedi fel. Az apró szemcseméret ellenére pormentes, kiszórása egyszerű bármely repítőtárcsás szórókocsival.

A műtrágya család termékei:

  • Nitrogén túlsúlyos tavaszi indító műtrágya 2-3 hónap, vagy 5-6 hónap hatástartammal
  • Regeneráló műtrágya magas foszfortartalommal megritkult gyepekhez, felülvetéshez, 3 hónap hatástartammal
  • Stresszkezelő műtrágya magas kálium tartalommal a nyári hőség valamint a téli fagyokra való felkészítéshez, 3 hónap hatástartammal